lunes, 16 de septiembre de 2013

Un meteorit montserratí.

Ja prou extraordinària és la nostra muntanya, però encara ens sorprèn de tant en tant amb algun as a la màniga.
Un investigador anomenat Agustín Alcaraz manté la teoria que un meteorit va impactar on ara hi ha la grabera de Can Mimó, entre Vacarisses i Olesa al costat de la fisura "Crim i càstig" de la que parlavem en un altre post. Segons ens explica però el nostre investigador, el meteorit venia rebotat de Collbató, i després d'arrassar els plans de Sant Miquel i abans d'impactar a la cantera que esmentavem, deixà els seus vestigis de pas a les Paparres. Segons en Alcaraz la superficie arrugada de la roca gris de les Paparres és conseqüencia de les elevades temperatures. Tot plegat ben curiós i sí més no lleugerament argumentat.
Res que aquí tothom amb les seves cabories!

L'home ens explica en quatre videos la seva teoria que fa que vagi més enllà de la curiositat al coincidir amb llocs tan familiars com les Paparres o Montserrat, on en el video ens mostra les marques a la zona de Sant Miquel on suposadament hi han evidències de les agulles escapçades pel pas del seu meteorit.

Us deixo la part  4 i l'enllaç de la part 3 que són les més interessants però podeu trobar al youtube les dues primeres.
2 comentarios:

  1. Geologicament esta estudiat i comprovat que a la zona del cairat i de la puda hi conmfluiexen dues falles Una va de est a oest tallant i cavalcant els paquest conglomeratics sobre els paquets caliços que conformen la serra del rubio La altre falla es desenvolupa mes de nord est a sud oest que aprofitant el anticlinal produit per el moviment de plaques el riu seha fet un lloc per pasarhi Amb aquestes fractures es lo que determina el paisatge les ondulacions i cavalgaments

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar