viernes, 20 de septiembre de 2013

Crash pad vs matalàs reciclat... i altres

Desconec si el que veiem a les imatges és habitual a altres llocs on es fa boulder, peró ben aprop de casa he captat aquestes dues instantànies.Sí, a Montserrat es fan disbarats molt més grossos a nivell mediambiental, no hi ha dubte, però que el col·lectiu col·labori amb visions tan "cutres" ho trobo lamentable. A més ens trobem en un moment que mediàticament sembla que  l'activitat de l'escalada és l'únic problema d'impacte sobre el medi que hi ha a Montserrat, i no ens convenen gens imatges com aquestes que les podrien donar com a falsament generalitzades en algun mitjà de comunicació.

I ja que hi estem posats, "rajarem" una mica de l'administració i l'estat lamentable en que tenen l'antiga "Colonia Puig" de la que són propietaris, i on en pocs dies hi han hagut dos incendis . Una patent mostra de la permanent i eterna desidia que el Patronat mostra per alló que està extramurs del Monestir.
Bé, com sempre és una simple i personal opinió i cadascú és ben lliure de fer i pensar el que li sembli millor.

He d'esmenar el què havia dit en referència  a la propietat d'aquest immoble. Segons m'han manifestat la Colònia encara està en mans de qui ho va comprar i no va poder reobrir el negoci, i tot i que l'administració ha fet oferta de compra, els propietaris no han acceptat. Prego disculpes per l'error.12 comentarios:

 1. No sé que és pitjor, si una costellada al terra o carregar el matalàs fins a la paret... jo com que sóc molt vago, opto per la costellada al terra. La meva columna no hi estarà d'acord, però segurament la natura m'ho agrairà...

  Sobre la Colònia Puig, és ben senzill: si no reporta benefici, no existeix...

  A tibar-li!

  ResponderEliminar
 2. Matalassos a les zones de boulder es la nostre lacra, La Comarca, Can Boquet, Savassona, Sant Joan de Vilatorrada, Targasonne, etc, etc totes han viscut un episodi similiar. El que jo recordo pitjor per les que es va liar va ser un matalas de llana abandonat al Sector Nou de Can Boquet, el meu colega Joan i jo durant unes quantes setmanes ens vam dedicar a anar recollint les restes del matalas esparcit i fragmentat per la zona per els porcs senglars que per mes inri allo s'havia convertit en un cau de puçes.

  I quant les zones de boulder van per coves/desploms/forats la cosa s'agreuja perque semblen que es reprodueixin, ara que si que puc dir que despres d'haver viatjar per moltes zones del mon, veus que aixó solament passa aquí, a ningú se li passaria per el cap deixa similar guarrada a Fontainebleau, directament li foten una pallisa.

  La colonia puig, una pena, se li podria treure molt de partit, un centre de conservacio de la muntanya, visites amb canalla de escola, al Montseny (Viladrau) hi ha el de l'Aigua i funciona molt be, idees mil, ganes de fer be les coses 0, apa els que podeu tibar aprofiteu que aquesta tardo es presenta amb bon temps, salut.

  ResponderEliminar
 3. Com bé dieu en altres llocs no se'ls acudiria de fer tal cosa, peró no per les conseqüencies segurament, sinó perqué no els passa pel cap de fer una cosa així. Molt lamentable.

  El tema de la Colònia Puig ja és més escabrós, ja que en seu moment es va arreglar per part d'uns particulars per reobrir el negoci, i si no recordo malament per qüestions burocràtiques d'informes emesos des del parc no van permetre la seva obertura.
  Finalment ho van haver de vendre a l'administràció, que en aquest cas és el Patronat, davant l'impossibilitat d'obrir de nou. Política de terra cremada!
  Eren temps en que el director del Parc era un tal Sr Càndido Martin, i bé, podria recordar coses d'aquell període... peró, potser no cal.

  Lúltim xiringuito en mans privades dintre el Parc va ser el de la Font dels Monjos, al qual van pressionar durant molt temps, tal i com el seu propietari m'explicava. Finalment va tancar.

  Es podrien fer tantes coses més enllà del recinte del Monestir... peró no patiu que no anirà més enllà de les neteges de camins i la col·locació de pals amb cartells, malgrat de saber l'increment exponencial de gent que entra al parc per totes bandes. Podria parlar eternament d'aquest tema peró ho tancarem.

  Salut Mohawk i Ferran.

  ResponderEliminar
 4. No m'entra al cap que una persona que estima la muntanya pugui fer això...tanmateix per alguns porcs el fet d'enfilar-se per unes roques és un fet gimnàstic qualsevol, com podria ser un gimnàs i tan els dóna l'entorn natural. La Colonia Puig, no fa massa anys hi vaig dinar després d'una bicicletada i ens ho vam passar prou be...fa pena veure'n la degradació actual, però com molt be dieu, no interessa...

  ResponderEliminar
 5. Ei, aquest matalas el va deixar deixar el Sr.Tarragó, jo hi era.
  Sense comentaris.

  ResponderEliminar
 6. Ja tens raó Jaume, que poc hi ha entre l'esplendor i la decadència. Amb l'augment exponencial de penya per la muntanya, ,malgrat siguin una minoria, el nombre de porcs també augmenta malhauradament.

  Collons Cesc en DT és un campió! Haurem d'anar al lloro que no ens el vengui el matalàs, je je.

  Salut

  ResponderEliminar
 7. Perdó, té nom la via de l'aeri? He buscat per inet informació però no he trobat res i com que veig la foto, potser em treieu el dubte. 7a és, no? M'agrada molt aquesta via!

  ResponderEliminar
 8. Suposo que et referèixes a la via de la balma a l'esquerra de la foto del post. La va obrir en Francis Espuny a finals del 80s i es "La Bella" (el 7a fins el moscata)+ "la Bestia" fins dalt. Peró encara està pendent de Rotpunkt "la bella i la bestia".
  Salut

  ResponderEliminar
 9. Aquest matalas fa mes de 3/4 de any que corre x aqui Yo aquesta primavera he nat a fer bloc als blocs de sobre el totxo i ja hi estava
  J Coma

  ResponderEliminar
 10. Sí, sí Jordi ja fa uns mesos que hi és. A veure si un dia d'aquests el carreguem i el baixem a Monis.
  Salut

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Cuant hi vaigui .... Si hi vaig acompanyat ho baixare.......¿ I on ho deixo ? allo es mes gros que
   J Coma

   Eliminar